Kim Småge valgte ut Trondheims parolen:

Kjemp for verdens jenter – stopp barneekteskap og kjønnslemlestelse

8 mars kvinnedagen – 2019.

Våren 2019 publiserer TrønderRødt novellen «Alt til sin tid«, den skrev Kim Småge for Norsk kommuneforbund i 1995. Her er et utriss av hennes biografi:

Kim Småge er sentral i norsk spenningslitteratur. Hun slo igjennom 1983 med thrilleren Nattdykk og har senere fulgt opp med flere romaner – de fleste thrillere eller kriminalromaner – to ungdomsbøker, en barnebok og en novellesamling. Hun har arbeidet som oversetter og journalist. Flere av hennes bøker er oversatt til andre språk.

Småge vokste opp i et arbeidermiljø på Lilleby i Trondheim. Etter handelsskolen jobbet hun som sekretær hos Brødrene Rishaug AS, i Trondheim. Hun er cand.mag. med fagene nordisk, engelsk og geografi. 1980 ble hun den første kvinnelige instruktør i Norges Dykkerforbund. Småge har arbeidet som adjunkt, først i Møre og Romsdal 1977–83, deretter i Trondheim 1988–91. Siden 1991 har hun vært forfatter og frilanser på heltid.
Småge skriver om kvinner som er handlekraftige, men også sårbare: Hilke, hovedpersonen i de to første bøkene hennes, Nattdykk og Origo, er dykker; Lena i Kainan er skuespiller med mannsroller som sin spesialitet. Enten Småge skriver thrillere eller kriminalromaner, er spenningen i bøkene hennes knyttet til underliggende maktstrukturer. I Kainan ligger makten hos frimurere. I Lex Love får en lov fra regjeringen Nygaardsvold, som tillot bigami under den annen verdenskrig, fatale konsekvenser for neste generasjon.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.