I en verden der diplomati, høflighet, nyanser og kritisk tenkning har trange kår, blir språket ofte redusert til kortlevde fornærmelser. Putin er «en morder» og «han har ingen sjel», stammet for noen dager siden den nye og vaklende leder for «den frie verden». Putins kommentar var å minne om ordspråket som sier at andre er et speil der vi ser oss selv. Vi må gi den tyrkiske president Erdogan rett i at Bidens utbrudd «ikke er en statsleder verdig», og i at Putin her svarte med «stor intelligens og finesse».

Inge tvil om hvem som myrder flest

Forklaringen på de bemerkelsesverdige utsagnene kan rett og slett være at den amerikanske presidenten prøver å kurere dårlig samvittighet ved å projisere elendigheten over på naboen i øst. Det er neppe tvil om hvem som myrder flest, for fortsatt oppfører Vesten seg med imperial arroganse. Uten hensyn til menneskelige kostnader tappes ressurser i Midtøsten, Sør-Amerika og Afrika, slik det har vært gjort siden femtenhundretallet. Land som ikke underordner seg, blir ilagt sanksjoner og risikerer å bli bombet til tilintetgjørelse, slik det for ti år siden skjedde med Libya. Norge deltok som kjent aktivt, ledet av en statsminister som nå i flere år har vært talsmann for verdens største krigsmaskineri. Den «frie verden» har sørget for å etablere internasjonale domstoler, men er det tenkelig at en vestlig politiker noen gang vil kunne bli stilt for en menneskerettsdomstol anklaget for krigsforbrytelser?

Hvite venstreliberale

Biden, Merkel, Macron, Stoltenberg & Co vet at de ikke lenger blir respektert, verken hjemme eller i verden for øvrig. I Kina blir de nedlatende kalt Baizuo, som betyr «hvite venstreliberale». Baizuo bruker slagord om fred og likhet når de skryter av sin moralske overlegenhet, samtidig som de ignorerer de destruktive konsekvensene av egne handlinger, ikke bare i utlandet, men også i eget land. USA og Frankrike er typiske utstillingsvinduer for Vestens sosiale og kulturelle forfall. Volden sprer seg som påtent bensin; hele kvartaler raseres. Skolegårder brukes som narkotikamarkeder. Narkotikamisbruk, en skjult form for selvmord, en slags kronisk selvmord, legaliseres; det neste blir antageligvis en mer inkluderende lov om eutanasi, nå tillat i fem europeiske land. Barn på 13–14 år dreper hverandre med kniv og viser ingen anger. Lærerne må ha politibeskyttelse. På den internasjonale kvinnedagen ble en fem meter høy oppblåsbar klitoris erigert foran Eiffeltårnet, «for å bekjempe institusjonell seksuell analfabetisme». I fargerike karnevalskostymer marsjerer demonstranter i Paris og New York, og oppfører seg som om de var rammet av et kollektivt anfall av Tourettes syndrom. Det kveruleres om raser, rettskriving og englenes kjønn, mens det presses fram en narsissistisk dagsorden.

Russland har aldri vært noen trussel for vesten

Dagens vestlige ledere er selvsagt klar over både det sosiale og kulturelle forfallet, og derfor opplever de Russland som en torn i «sjelen». Det er vanskelig for våre ledere å forsone seg med at århundrelange tradisjoner og verdier som Vesten nå ser ut til å ha forkastet, lever videre som idealer i Putins verden. Russland har aldri vært noen geopolitisk trussel for Europa og USA, men landet synes likevel å være et speil som «den frie verden» føler et imperativt behov for å knuse: «The price he’s going to pay, you’ll see shortly», sa Baizuo-Biden i sin cowboy-dialekt.

Det vi ser, er at prisen for neokolonial stormaktspolitikk en dag vil bli ufattelig høy både for verden og den vestlige allianse, og ikke minst for Norge og landets stasjonerte amerikanske militærstyrker. Det vi ser, er at prisen som nå betales for vestlige lands sosiale og kulturelle forfall er tragisk. Den stiger for hver dag som går, og vil gjøre våre barns liv til et mareritt.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.