USA utplasserer nye atomvåpen i en rekke europeiske stater.
B61-12 Mini-atomvåpen «made in America» som skal brukes til et «førsteslag». Kommer snart til Italia, Belgia, Tyskland og Nederland.

«Produksjonen av B61-12-atombomben begynner,» kunngjorde Sandia National Laboratories fra USA. B61-12, som erstatter den tidligere B61 utplassert av USA ved Aviano og Ghedi og andre europeiske baser, er en ny type våpen. Den har et kjernefysisk stridshode med fire kraftalternativer, valgbare avhengig av målet som skal ødelegges. Den slippes ikke vertikalt, men i en avstand fra målet som den er rettet mot ledet av et satellittsystem. Den kan trenge inn under jorden, eksplodere dypt for å ødelegge kommandosentralbunkere i et første atomangrep.

B61-12-ene, klassifisert som «ikke-strategiske atomvåpen», er utplassert i Europa – i Italia, Tyskland, Belgia, Nederland, Storbritannia og sannsynligvis andre land – på avstander som er langt nok til å angripe Russland. De har dermed offensive evner som ligner på strategiske våpen.

Et annet atomvåpensystem, som USA forbereder å installere i Europa mot Russland (fryst for øyeblikket, red.anm), er bakkebaserte mellomdistanseraketter. De kan også skytes opp fra «anti-missile shield»-installasjoner, utplassert av USA ved baser i Deveselu i Romania og Redzikowo i Polen, og ombord på fem krigsskip som cruiser i Middelhavet, Svartehavet og Østersjøen nær Russland.

At slike installasjoner har offensive evner bekreftes av Lockheed Martin selv. Ved å skissere egenskapene til det vertikale utskytningssystemet Mk 41, brukt i både land- og marineinstallasjoner, spesifiserer det at det er i stand til å skyte opp «missiler for alle oppdrag, både forsvar og langdistanseangrep, inkludert Tomahawk kryssermissiler». Disse kan være bevæpnet med atomstridshoder.

Europa blir dermed gjort av USA til frontlinjen i en atomkonfrontasjon med Russland, enda farligere enn den kalde krigen.

(Artikkelen ble først publisert på derimot.no)

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.