Blant medienes aller viktigste oppgaver, nærmest uansett land, er å få oss til å ønske krig, samt å få oss til å elske de som vil ha krig (bare se hvordan norske medier smisker for Jens Stoltenberg) og hate de som ikke vil ha krig.

Hatet mot de som ikke vil ha krig skapes ved å framstille dem som «kjøpt og betalt» av fremmede makter, som konspirasjonsteoretikere eller lignende. Resultatet er at deler av det norske folk nå oppfører seg som om Russland har invadert Norge og at NATO og krigsmotstandere er deres fiender.

Hør hvor det lyves i bøker og blader,
hør hvor det knitrer av løgn i papir!
– Løgnen skal såes i spalter og rader,
det er et jordbruk som lønner og gir!

Løgnen skal vokse sig fruktbar og frodig
over en verden som skjelver av skrekk.
– Herre, min gud, hvor papir er tålmodig
under sin skjensel av sverte og blekk!

– Jens Bjørneboe, 1958. 

Mediene og politikerne er kjøpt og betalt

Sannheten om Norge/Vesten er at det er mediene og politikerne som er kjøpt og betalt, av USA/NATOs militærindustrielle kompleks. Ja, det er jo slik mediene oppfører seg, så hvorfor skulle det ikke være sånn? For det er de som formidler krigspropagandaen og politikerne som repeterer den (og omvendt).

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sa for eksempel at han var opptatt av at NRK skal utføre «det politikerne har pålagt oss» (Dagsnytt 18, 13. oktober 2017). Men det er ikke alltid lett å forstå om det er hunden som logrer med halen eller omvendt.

I Norge i dag er så og si alle på Stortinget for NATOs krig mot Russland, som krigen i Ukraina de facto er, med hjelp av Ukraina. Sånn var det også da Norge gikk til krig mot Libya og Syria i 2011. Medienes rapportering om disse krigene gikk hånd i hanske med politikernes politikk, da som nå. Og vi som var mot disse krigene ble i 2011 (nesten) like forhatte som Assad og Gaddafi var da og Putin er nå.

Dette hatet er ikke mulig uten krigspropaganda. Jfr. denne scenen fra filmatisering av George Orwells 1984:

Russlands invasjon av Ukraina var uprovosert – den vanligste løgnen i 2022

Den begynner å bli tynnslitt. Men alt tyder på at den blir vanlig også i 2023, da den blir sett på som nødvendig for å skaffe oppslutning om ‘vår’ krig.

Det sies kanskje ikke så ofte helt eksplisitt, men desto oftere implisitt, indirekte, gjennom de måtene krigen omtales på.

Russland blir som vanlig portrettert som den store skurken, som i 2014 og som i 1949, da NATO ble dannet. Dette mens ‘vi’, dvs. NATO-landene og Ukraina er uskyldige som nyfødte barn, vil de ha oss til å tro. For kun slik er det mulig å opprettholde krigen mot Russland.

Det er få som opplever det som propaganda, da vi allerede på forhånd er propagandisert til å tro at det skal være sånn og at det kun er Russland, og andre «land vi ikke liker å sammenligne oss med», som driver med propaganda.

Denne løgnen er ekstremt farlig, da den fører til at det blir umulig med de kompromissene som er nødvendig for at det skal bli fred. For man inngår ikke kompromisser hvis man er overbevist om at man er helt uskyldig.

I Norge i dag er det kun en gruppe av mennesker som er mer forhatt enn Putin: de som vil ha fred gjennom kompromisser.

Mediene jobber naturligvis på samme (men motsatt) måte i Russland og Ukraina. 

Det omtrent like stor oppslutning om krigen i Russland som i Norge, USA og andre NATO-land. Og alle tror at de er på rett side. «With God on our side», som det tidligere lød i kristne europeiske lands propaganda når de kriget mot hverandre.

Det nærmer seg et år siden Russlands invasjon av Ukraina og det har ikke gått så mye som EN dag uten at mer eller mindre alle norske medier har omtalt krigen. Og det på samme måte, kun med små variasjoner. Det synes som om det gjelder for alle NATO-land.

Aldri i verdenshistorien har en statsleder fått så mye gratis reklame som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, en president som i 2019 vant med klar margin fordi han lovte fred. Men han førte krig, som sin forgjenger. Så populariteten sank som en stein, inntil han sammen med NATO klarte å provosere Russland til å invadere Ukraina.

Propaganda uten sidestykke viser at mye står på spill

Dette er antagelig USAs siste sjanse til å beholde sitt verdenshegemoni, og det er beslutningstagerne klar over. Derfor er det også fare for at USA vil gå svært langt for å unngå å tape (ansikt).

Pentagon bekrefter til TV 2 at nye atomvåpen utplasseres i Europa» (TV 2, 6. januar).

La det ikke være noen tvil:
hvis USA/NATO/EU hadde ønsket fred hadde de ført en annen politikk. Da hadde de presset Ukraina til å implementere Minsk-avtalene. Men nå vet vi – grunnet innrømmelser fra Porosjenko, Merkel og Hollande – at de tvert imot saboterte avtalene for å vinne tid til å ruste Ukraina til krig mot Russland.

Om dette tier NATO-mediene, slik de sensurerer andre fakta som kan få det norske folk og politikerne til å vakle i troen på at flere våpen til Ukraina er den eneste muligheten for fred.

Nå er det sannere enn noensinne. Norske medier og politikere tar ordre fra Jens Stoltenberg, Stoltenberg tar ordre fra Joe Biden og hvem vet hvem som styrer Joe Biden? Hvem det enn er så ønsket de krig mot Russland, med ukrainere som slaktofre og kanonføde.

Nå har de fått krigen med norske medier og politikere som nyttige idioter og/eller bevisste med-konspiratører.

Dette er en forkortet utgave av Lars sin artikkel 9. januar på steigan.no

  1. En meget presis beskrivelse! Tenk om den ble lest – og FORSTÅTT – av folk som ellers har rettferdighet, solidaritet og menneskelighet som sine hjertesaker. Jeg tenker på alle som ellers identifiserer seg med Rødt og med SV.
    En liten korreksjon: Støtten til krigen er veldig stor i Russland godt over 80% ifølge internasjonale meningsmålinger, og i Norge godt over 90% tror jeg. Men i det øvrige Europa tyder de siste meningsmålingene på at det faktisk er dødt løp mellom de som vil ha mere krig og de som nå vil ha en forhandlingsløsning. Slik er det også i USA.
    «Fredsnasjonen» Norge er sammen med Finland, Polen og de Baltiske landene , i en særstilling når det gjelder å være krigersk…
    Hilsen Jon Nordmo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.