Utdrag fra foredraget Forbrytelse mot menneskeheten, av Ane Hoel på Litteraturhuset Trondheim 25.04.2019.

Vestlige Media har valgt side i kampen mot sosialismen i Latin-Amerika. De har valgt imperialismens side og biter ikke hånden som betaler. Skal du gjøre karriere i systemet må du være politisk korrekt. Få har kunnskap, kraft og mot til å rapportere fra USA skitne krig. Mange ellers kritiske samfunnsdebattanter henger seg på i redsel for å være politisk ukorrekte.

Ane Hoel beskriver i sitt foredrag Forbrytelser mot menneskeheten, medias rolle i krigen mot Venezuela.

Vi presenterer her den andre av tre deler av hennes foredrag på Litteraturhuset våren 2019.

Norge er et lydig instrument i USAs hender

USAs kuppforsøk i Venezuela den 23. januar i år, var ikke det første. Planen om å ta oljen tilbake og derigjennom ødelegge dette sosialistiske prosjektet, har vært den samme siden USAs mislykte kupp i 2002. Krig førers sammen med oligarker utdannet på engelsktalende universiteter og militærakademier i Nord.

Krigen handler om ressurser, klasse, rase og kjønn. Med på laget har de gode vennene i Washington størstedelen av media i alle vestlige land. Journalister som identifiserer seg med redselen for tap av privilegier. Det er i dette systemet de gjør sin karriere.

NRKs Anders Magnus sto i dager, for ikke å si uker gjemt bak de tunge gardinene på sitt hotellrom i Caracas og pekte ned på det han fremstilte som demonstrasjoner til fordel for USAs stråmann Guido. Høy og lys varslet han triumferende «diktatoren» Maduros undergang, «Maduros vanstyre», igjen og igjen. Det var vist ingen i nærheten av hotellrommet som støttet Maduro og som kunne intervjues i den anledning.

Nå snakker vel ikke NRKs utsendte spansk og forstår kanskje ikke at det han så og rapporterte hjem kunne være demonstrasjonene til fordel for landets president. Hvordan skal vi ellers forstå at politikeren Anders Magnus gikk i baret? Ettersom tiden gikk burde han kanskje sett dette, men NRK holder seg fremdeles for øyne og ører, selv etter at FNs utsendte beskriver USAs sanksjoner mot Venezuela som «en forbrytelse mot menneskeheten», med terrorhandlingene mot landets infrastruktur, energiforsyningen, som det det hittil ultimate.

I norske media rår nå en øredøvende stillhet om Venezuela. Årsaken er at norske media er uinformerte og på feil side i denne krigen mot sosialismen i Amerika. For den som ennå ikke har forstått det, vi er på parti med Donald Trump!

Venezuela har en ambassade i Norge, men svært få journalister, svært få media tar kontakt!

Går det for oss an å tenke oss et sammenbrudd i infrastrukturen som det Venezuela nå opplever?

På Cuba har de vært nødt til å forberede seg på dette i 60 år; økonomiske sanksjoner mot liv og helse, sabotasje mot landets infrastruktur, CIAs 638 attentater, bare mot landets leder.

Den bolivarianske revolusjonen i Venezuela har opplevd det samme i 20 år. De er forberedt. Enten Anders Magnus og NRK tror det eller ikke, det venezuelanske folket vet hva de mister dersom USA får viljen sin; da kan de glemme gratis helsetjenester, gratis utdanning, den garanterte matrasjonen og sosial boligbygging!! Det er bare å se til USA.

Nå er det vel uansett ikke stort igjen av alle de sosiale godene, skriver de vestlige forståsegpåerne med sine likegyldige blikk, ganske så kynisk, og peker igjen på Maduros såkalte vanstyre.

Det er riktig at den bolivarianske regjeringen har forsømt å satse på selvforsyning. Det er det for øvrig en del andre rike land som også har gjort.

MEN: Venezuela har en grunnlov, de har valg og disse valgene holdes regelmessig. De er godkjent av FN og av internasjonale observatører. Men når USA vet at deres mann ikke kommer til å vinne valget, så går de ut, gjerne på forhånd og sier at valget ikke er gyldig. Dette har USA gjort over hele verden, helt siden 2. verdenskrig, det er ikke noe nytt. ( Lista nedenfor er hentet fra avisa Friheten)

USA får gjerne med seg vennene sine, EU og Norge og nå også de nyfascistiske regjeringen i Venezuelas naboland, Brasil, Equador og Columbia. Og det er USA selv som oppfordrer folk til ikke å stille til valg, eller stemme ved valgene i Venezuela.

Venezuela er som selvstendig stat medlem av FN og har gjennom dette lovens beskyttelse mot invasjon fra andre land … på samme måte som Norge!!!

Når EU støtter USA-kuppet i Venezuela, kaster de vrak på internasjonal rett og orden. Hvorfor står ikke alle verdens selvstendige stater opp mot USAs overgrep?

På grunn av trusler om selv å få sanksjoner mot seg! I USAs verden er du enten med oss eller mot oss.

Norge er et lydig instrument i USAs hender:
På instruks fra USA stengte Norge lydig vår ambassade i Venezuela under Chavez, og flyttet den til Columbia. Norge skulle organisere fredssamtaler mellom regjeringen i Columbia og FARC. Fuerzas Armadas Revolucionarias de Columbia, den colombianske revolusjonære hæren som har kjempet for jordreform i et land der utenlandske storgodseiere og multinasjonale olje selskaper ødelegger regnskogen, urfolksområder og landsbygda generelt.

Fredssamtalene kunne bare skje på Cuba, det eneste landet FARC kunne tenkes å stole på. USAs mål var at FARC skulle oppløse hæren sin og gi fra seg våpnene. For å gjøre dette, ble de lovet gull og grønne skoger. Den norske Nobelkomite sto klar med fredsprisen for 2016 … til president i Columbia. FARC fikk ingen ting.

Ikke engang det som i alle år har vært deres prioriterte krav, jordreform.

Fredssamtalene var en felle.

I april 2018 ble Columbia, dette tropiske landet, «partner» i NATO, North Atlantic Treaty Organisation.»

Fredsprosessen» var fullført.

Ubevæpnede tidligere FARC-soldater, bondeledere, urbefolkningsledere og miljøaktivister blir i dag myrdet i tusenvis av paramilitære styrker i Columbia. De er engasjert av de store jordeierne, de multinasjonale selskapene, beskyttet av regjeringen i Columbia.

Det eneste FARC har fått, har de fått på Cuba: 6000 farcungdommer har fått utdanningsmuligheter på øya.

Etter USA-kuppet vil Norge nå bruke den «vellykkede «fredsprosessen til å megle mellom kuppmakeren og den lovlig valgte regjeringen i Venezuela! Glimrende!!!

Maduro er klar, og det har han vært siden den voldelige opposisjonen begynte sine herjinger! Dersom noen greier å taue inn den voldelige opposisjonen, så kan vi kanskje få se at det vanker nok en Nobelpris, denne gangen til Trump selv!

Norge er tilhenger av USAs sanksjoner, likevel vil Søreide nå megle. Dette er den offisielle grunnen til at Norge ikke anerkjenner kuppmakeren i Venezuela som landets president, og det med Det Hvite Hus’ egen velsignelse;

Sannheten er en annen: Norge skal inn i Sikkerhetsrådet.
For USA er Norge mer verdt i Sikkerhetsrådet enn som støttespiller i kuppet i Venezuela. Gjennom Norges NATO-medlemskap og vår rolle som USAs viktigste militærbase i Nord-Europa, blir vi en uvurderlig brikke for USA i sikkerhetsrådet.

Humaniora ikke lenger leverandører av kritisk tenkning

I 60 år har norske journalister og såkalte eksperter snakket ned den cubanske revolusjon. Dette har vært en botsøvelse for å gjøre karriere innen journalistikk og politikk i Vesten. De siste 20 årene har den venezuelanske regjering vært utsatt for det samme.

Terry Eagleton, professor ved University of Lancaster, gjestet i fjor Universitet i Bergen hvor han snakket om hvordan humaniora blir presset til markedstenkning og Universitetene ikke lenger er leverandører av kritisk tenkning. De gjør egentlig ikke annet enn å fylle en funksjon for den herskende klasses nyliberale tenkning. (KK 15.6.18) «Fra å være sentrum for kritikk er universitetene blitt inkorporerte institusjoner», sier han.

Anders Magnus tok ledelsen i den politiske kampen mot Maduro fra hotellrommet i Caracas; Maduro måtte bare komme seg vekk, han måtte bare sette seg på flyet til Russland. Det samme fikk vi høre fra professor i Latin-Amerikastudier ved UIO, Benedicte Bull, for ikke snakke om tre fremadstormende akademikere ved ulike Institutt for menneskerettigheter: Leiv Marsteinstredet, Aslak Orre og Stener Ekern. De har i lengre tid vært på lag med Trump og støtter ikke bare kuppet, men militær intervensjon i Venezuela. Og hvor er de såkalte «humanitære» organisasjonene?

Så mye for bruken av menneskerettighetene, og « akademiske titler» i denne krigen.

Så viser det seg altså at Maduro har så stor oppslutning i det venezuelanske folket og i hæren, at han kan motstå selv NRK, institutt for menneskerettigheter ved UIO, samt hele den norske pressen. Det er ufattelig…

Mens Venezuela kjemper for sitt liv, er disse såkalte «ekspertene» leverandører av den herskende klasses nyliberale tenkning i media.  Stikkordene er de samme: Maduros diktatur, Maduros vanstyre og Maduros ugyldige valg.

Kort sagt, stikkordet er Maduros person; ikke «sosialisme», «fordeling», «mindre ulikhet», som er det den bolivarianske revolusjon dreier seg om, og som er det USAs krig dreier seg om å bekjempe.

Ane Hoel
Fredsaktivist

  1. Kjære Ane, tusen takk for dine skarpe dyptpløyende foredrag!
    Jeg får tårer i øynene – over alle dem som kjemper – som utsetter seg – som drepes – det kan virke forgjeves.
    Og av sinne over at Norge har latt seg kjøpe inn i kapitalismen – er blitt en så intellektuelt og politisk ynkelig nasjon – ja som har gitt avkall på å være en selvstendig nasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.