Etter snart tre år er Julian Assange’s adresse fremdeles høysikkerhetsfengselet «Belmarsh, Western Way» London». Her råtner han som har avslørt USAs folkerettsstridige krigføring og drap på sivile, mens krigsforbryteren går fri. Grunnen til dette er medias usynliggjøring av verdens modigste og mest truede pressemann, mannen som har gitt verden beviset for uendeligheter av amerikanske krigsforbrytelser.

Julian Assange grunnla Wikileaks i 2006. I 2010 publiserte nettstedet store mengder hemmeligstemplet materiale om USAs krigføring. Men USAs krigsforbrytelser i Irak, Afghanistan, Libya og Syria, på Cuba og mot Venezuela forbigås i taushet fordi dette er en villet politikk i Vesten hvor mange land, blant annet Norge, har bidratt og bidrar. Som et tilsiktet mål påfører USA her befolkningen sult og død for at de skal gjøre opprør mot regjeringer som ikke lystrer USA. På det USA-okkuperte Guantanamo på Cuba sitter mennesker under tortur, uten lov og dom. 

Den 10. desember i år bestemte en britisk domstol at Julian Assange kan utleveres til USA, til de samme bødlene som han har avslørt for drap på millioner av mennesker rundt i verden. Samme dag ble Nobels fredspris delt ut til «modige og truede journalister», uten at Assange ble nevnt.

Nobelkomiteen og den Norske regjering brukte fredsprisutdelingen 2021 til ytterligere å usynliggjøre varsleren. Så dypt sitter de 588 norske bombene over Libya i 2011. Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre er stolte av verket, de lærte mye og ville gjøre det om igjen. Når det begynner å lukte, kan man bidra til at varsleren lider en langsom død i et alliert høysikkerhetsfengsel, Englands Guantanamo.

Godt nytt år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.