Mandag 14. november, klokken 19 på Feministhuset i Trondheim, reises dette fundamentale spørsmål.

Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet (IKFF) i Trondheim inviterer til dialogmøte. Vi får besøk av filmprodusent, forfatter og foredragsholder Dag Hoel som innleder med utgangspunkt i boka Fred er ei det beste – fra innsiden av den norske ammunisjonsindustrien.

Fredsnasjonen Norge er nummer sju på verdensstatistikken over våpenproduserende land, sett i forhold til innbyggertall. NRK melder den 6. oktober 2022 at regjeringen foreslår å sette av nærmere en halv milliard kroner for å øke lagrene av ammunisjon/…/Trolig vil mye av dette bli produsert hos Nammo på Raufoss.

I presentasjonen av boka til Dag Hoel står det:
«Ammunisjon fra Raufoss brukes over hele verden. Den anvendes til å «ta ut mål», eller drepe fienden, som det het før/…/Den genererer gode inntekter. Våre våpen fremmer fred. Hvor kommer den forestillingen fra?»

«Er våpen vårt eneste våpen?», spurte vi på vårt Fredssymposium den 8. juni år.
– Så langt så ser det ut som om det offisielle svaret fra Norge er JA.

Vi deler ut Nobels fredspris med den ene hånden og selger våpen med den andre. Kan noen vennligst vekke våre folkevalgte fra den evige vinterdvalen?

To Panter Tanter presenterer en sang om norsk våpenproduksjon og leder allsang på Cornelius Vreeswijks I natt Jag Drömde

Arrangør: IKFF i Trondheim
Les mer på ikff.no

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.