Våre kriger og våpen ødelegger ikke bare mennesker, men også miljø og klima på en måte som truer alt liv på denne kloden. Enhver konflikt kan løses uten bombing. Vær kreativ! Rødt medlemmer – og andre som prøver å rokke ved en politisk linje som følger FNs vei til fred framfor NATOs vei til stadig mer opprustning: vil dere svare på tre spørsmål?

1)   Vil du ha fred, forbered fred: Hvordan, og når skal vi forberede en etterkrigstid med Russland og Ukraina? Vi vet jo, at framtiden vår er avhengig av samarbeid om klimamålene. Vi vet også at forberedelsene for det som skulle bli EU gikk sin gang mens Frankrike og Tyskland var bitre fiender på slagmarken under andre verdenskrig.

2)   Hvordan skal en stadig eskalering av våpenbruk i denne krigen mellom NATO og Russland fjerne atomtrusselen, slik verdensdemokratiet har blitt enig om gjennom FNs atomvåpenforbud?  

3)   26.desember ytret Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba ønsket om et fredstoppmøte innen to måneder for å få slutt på krigen, med FNs generalsekretær António Guterres som mekler**. Hvordan skal stadig flere våpen til krigsbålet støtte og løfte fram forsøk på å få slutt på krigens tragedie?

NED MED VÅPNENE!

Etter mange år som medlem i MDG meldte jeg meg ut da partiet støttet norsk krigdeltakelse i Libya, stikk i strid med programfestet ikkevold.

Jeg håper Rødt forblir et parti for de som mener at dagens våpen og kriger er uakseptable. Jeg oppdro ikke mitt barn til å være soldat.

Susanne Urban, styremedlem Internasjonal kvinneliga for fred og frihet-Bergen

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.