Perversiteten til hatets operatører har rettet deres destabiliserende aggresjon mot tilbakeføringen av cubanske barn til skolene deres. Den har også rettet  seg mot gjenåpningen av turistvirksomheten som er grunnleggende for øyas økonomi og derfor helt nødvendig for å gi mat og medisinsk hjelp til alle cubanerne. At de har valgt datoen når begge hendelsene skal finne sted, forteller i klar tekst at de har til hensikt å sabotere begge. De vil også sabotere at Cuba har fått pandemien noenlunde under kontroll etter den vanskelige situasjonen i sommer.

De hevder at de protesterer mot «despotisk makt», men vet de ikke hvor den egentlige despotiske makten er? Hvem er de som plyndrer, blokkerer, trakasserer, beleirer, truer, bomber, invaderer, okkuperer, tråkker på og nekter rettighetene til hele land og nasjoner? Og i stedet for å kjempe mot slikt, allierer de seg med dem for å være med som servile lakeier til et grusomt og morderisk imperium.

Cuba har i 2019 ved folkeavstemming godkjent en ny Grunnlov som blant annet utvider sivile rettigheter og fastslår at øystaten forblir sosialistisk. Det er denne Grunnloven de forsøker å anullere med de annonserte protestene og derfor er de opplagt ulovlige og særdeles undergravende.

De svikter landet sitt og håner kampen til et modig folk som har seiret i mer enn 62 år i motstand til en ond stormakt som ikke gir avkall på å legge hele verden under seg.

Det skumle målet til de som står bak hele komplottet er å isolere «regimet» internasjonalt for å kaste landet ut i sult og elendighet. Og dermed skape den tilstrekkelige mengden «dissidenter» for å sette opp det nødvendige sirkuset som de trenger for å tvinge frem enda en «fargerevolusjon», enten gjennom skitne manøvrer eller grusomt blodbad.

Vi holder USAs regjering og kongress hovedansvarlige for lidelsene de påfører det cubanske folk og for følgene forårsaket av provokasjonene de står bak om.

Styret i Cubaforeningen i Norge

Oslo 13.11.2021

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.