Aksjonen for at Norge må bruke sin plass i FNs sikkerhetsråd for å bidra til en våpenhvile og at det startes fredsforhandlinger i Ukraina-krigen, har møtt motbør i flere medier.
Det brukes ukvemsord for å mistenkeliggjøre underskrivernes motiver og integritet. Det er godt kjent har vi aldri har støttet Russlands angrep mot Ukraina og er selvfølgelig verken «Putinist» e.l.

Vi er mektig uenige i den ensidige propagandaen fra media om å sende mer våpen og penger til Ukraina, som en eller annen gang skulle skape fred.

Vi er saklig uenige og skal ha oss frabedt de karakteristika som serveres mot de deler av befolkningen som er for en våpenhvile og en snarlig diplomatisk løsning av stridighetene.

Motivene våre for fred er ærlige og upartiske – hva med motivene for krig?

Vi ser i dag at det demonstrerer titusener for samme sak som oss i Europas hovedsteder.
Det er en økende opposisjon blant amerikanske politikere og i flertallet av land i verden, utenfor NATO og EU, som krever stans i krigføringen. Slik er vi på trygg grunn.

Norge og Mexico tok initiativ til en president-uttalelse som ble vedtatt 6. mai, der Sikkerhetsrådet ga full støtte til FNs generalsekretærs fredsbestrebelser. Det synes som om Norges stemme i FN etter dette for en fredelig løsning på krigen ikke skal ut til offentligheten og er fortrengt i alle uttalelser regjeringen daglig publiserer.

I sin oversikt over arbeidet inntil 23.08 2022 sier regjeringen at;

«Norske diplomater har jobbet systematisk for at Sikkerhetsrådets vedtak skal ha tydelige folkerettslige henvisninger og for at Norges fire tematiske hovedprioriteringer – fredsdiplomati, kvinner, fred og sikkerhet, beskyttelse av sivile inkludert barn, og klima og sikkerhet – skal reflekteres i vedtak og uttalelser av Sikkerhetsrådet.»

Norske medier understøtter regjeringens blinde tro på at en krig fortsatt kan bringe fred og sikkerhet i Europa. Heller ikke de minner regjeringen på sine egne ord om sitt arbeid i Sikkerhetsrådet.

Jens Frøseth, Torolv Stunes, Terje Frøseth, Magnar Olsen, Hagbart Vebostad, Harald Reppesgaard, Grete Osvoll, Rolf Bunes (Initiativtakerne bak oppropet til Fredsperspektiv)

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.