NATO presser Norge til å godta atomvåpen på norsk jord

Akkurat som Jens Stoltenberg, har Eirik Kristoffersen fått drømmejobben på grunn av sin krigføring for USA. Nå leker de begge krig i Norge. De digitale angrepene mot det norske Storting og militærkommunen Hedmark i begynnelsen av september blir ikke de siste. De er ledd i det ideologiske arbeidet med å få det norske folk til å glede seg med de to over at USA lar fire B52 bombefly true naboen fra norsk territorium. B52 kan ta atomvåpen, og ikke alle nordmenn er like begeistret over å skulle forsvares med atomvåpen. Ikke ennå. Det kan også være at folkene til Trygve Slagsvold Vedum føler ubehag ved at den atomdrevne angrepsubåten USS «Seawolf» driver etterretningsaktiviteter i Troms og Finnmark.

Fremtidens kriger

Men den nye forsvarssjefen kunne altså, i NRKs morgensending 4. september, berolige befolkningen med at cyberangrepene umiddelbart ble etterfulgt av bombefly fra USA. Da han ble spurt om fremtidige kriger vil foregå i rommet, kunne Kristoffersen fortelle at nei da, de vil foregå i skauen, ute blant deg og meg, «akkurat som i Afghanistan og på Krim». Forsvarssjefen har personlig vært delaktig i krigføringen i Afghanistan, og har selvfølgelig inngående kjennskap til Norges like heltemodige bombing av Libya, med krigshandlinger ute der sivilbefolkningen i disse land bor.

Men hva med Krim? Så vidt meg bekjent førte England og Frankrike krig på det Russiske Krim 1853 til 1856. Tyskland hadde over 100 konsentrasjonsleirer der, da de okkuperte landet under andre verdenskrig. Hvilken krig er det forsvarssjefen sikter til? Angrepene fra ulike terrorgrupper som Hizib-ut Tahir på landets vann- og strømforsyning i 2015-2017 førte riktignok til en meget alvorlig situasjon for befolkningen på Krim, men kan på ingen måte sammenlignes med Kristoffersens krig i Afghanistan. 

Kan det tenkes at den nye forsvarssjefen sikter til folkeavstemningen på Krim i 2014 der 96% av befolkningen stemte for å forlate Ukraina og gå tilbake som medlem av den russiske føderasjon? En folkeavstemning som ble utløst av statskuppet i Ukraina og derav følgende lovløse tilstander i landet. Blander forsvarsjefen folkeavstemningen sammen med sin egen krigføring i Afghanistan? På Krim ble det ikke løsnet ett eneste skudd i 2014. Forsvarssjefen burde heller sammenligne det som da foregikk  på Krim med vår egen avstemningen om Unionen med Sverige i 1905, der samme prosent av folket stemte for tilsvarende løsrivelse.

Jens og Eirik, kom dere ut av sandkassa og oppfør dere som folk mot naboen.

Ane Hoel
Skribent

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.