Forrige helg bombet Israel mål i Damaskus, hovedstaden i Syria. Tenk om et hvilket som helst annet land hadde gjort det samme – utvist en tilsvarende aggresjon mot et land som nettopp har blitt rammet av et skremmende og ødeleggende jordskjelv. Arbeidet med å rydde opp i ødeleggelsene pågår i store deler av Syria. Tusenvis er drept, titalls og kanskje hundretusener av mennesker er skadet og drevet på flukt.

Staten Israel har tydeligvis rett til å praktisere terrorisme, selv i dette tilfellet. Vesten fordømmer det ikke og tillater ingen andre å fordømme angrepet.

De israelske aggressorene gjentar sine barbariske angrep på syriske byer. Ikke en måned går uten at flyene deres bomber byer og landsbyer. Det syriske folket faller som ofre for en fiende som ikke respekterer menneskelige verdier, lover eller internasjonale normer. Hvorfor tolererer Vesten Israels aggresjon og utryddelse av palestinerne og syrerne?

Angrepet var rettet mot et sivilt mål

Israel hevder at de angriper iranske mål. Hvorfor angriper ikke de da nærmere Irans grenser? Angrepet forårsaket store ødeleggelser, flere døde og sårede. Hva slags mål var det Israel angrep?

Et sivilt boligbygg i et område kalt Kafr Sousa. Flere etasjer ble ødelagt og en rekke barn og voksne ble drept.

Store deler av citadellet i Damaskus ble også ødelagt.

Det historiske slottet som er tusenvis av år gammelt, som ble klassifisert av Unesco som et monument og et historisk og internasjonalt arkeologisk funn.

Generaldirektør for antikviteter og museer i Syria, Nazir Awad, forteller at et israelsk missil målrettet traff citadellet ved daggry på søndag og forårsaket omfattende skader på stedet. Rundt ti vakter var til stede i anlegget på det tidspunktet.

Ødeleggelsene av citadellet har ingen militær hensikt

Citadellet i Damaskus har ingen militær funksjon, men er et arkeologisk, pedagogisk, kulturelt, pedagogisk og sosialt sted som huser utdanningsinstitusjoner. Angrepet forårsaket store materielle skader. Intermediate Institute of Applied Arts, en utdanningsinstitusjon som tar imot studenter for å undervise i kunst, har blitt ødelagt, samt møbler og moderne utstyr som skannere, datamaskiner og filmutstyr.

På instituttets kontorer fantes forskning, studier og tegninger av slottet som ingeniører og eksperter arbeidet med å få publisert, men de har blitt ble skadet av angrepet. Foreløpige rapporter indikerer at bygningen ikke er egnet for at studentene kan vende tilbake.

Er ikke dette en enorm terrorforbrytelse i en tid med katastrofer og jordskjelv? Å sende raketter mot et land der kroppene til barna og lydene av skrikene deres fortsatt høres fra under vraket av hjemmene deres etter jordskjelvene, er en forbrytelse mot menneskeheten.

Ofrene er sivile og militært personell. I mange mørke år har død i store mengder blitt en daglig begivenhet for syrere. Søndag, 15 martyrer og dusinvis av sårede. Lørdag drepte ISIS 51 syriske sivile og soldater i Homs-ørkenen. ISIS er menneskehetens fiende, som ble plantet i Syria av internasjonale styrker. Forrige uke lå over 1600 igjen under steinsprutene, og tallet er ikke endelig.

Det fortsetter, i morgen og dagen etter, og …

Jeg vet at landet mitt er grusomt og at makten er korrupt og diktatorisk. Men jeg vil ikke akseptere noen som tolererer eller gleder seg over aggresjonen mot landet mitt. Vår første oppgave har blitt å overbevise dere om at vi ikke bare er tall, dere umenneskelige.

Innlegget er tidligere publisert i avisa Klassekampen

FOTO: Damascus © Ilia Stepanov | Dreamstime.com

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.