Mai 2022 skrev jeg en artikkel om USAs forslag på 1990-tallet om å omgjøre NATO til en global militær allianse. Avslutningsvis konkluderte jeg: «I tre hundre år har vesten plyndret og massakrert millioner av mennesker verden over. Et nytt kapittel av denne historien åpnes nå foran våre øyne.» Aftenposten, danske Politikken, og svenske Dagbladet var rask til å takke nei. Klassekampen glemte å svare.

Fredag 30. september fikk min analyse støtte fra uventet hold (Putin, red. anm): «Vesten er klar til å krysse alle grenser for å bevare det nykoloniale systemet som lar den leve på bekostning av resten av verden, plyndre den takket være dollarens og teknologiens dominans. Bevaring av denne livrenten er deres viktigste motivasjon. Om nødvendig ødelegger de hele stater, og etterlater seg humanitære katastrofer, ødeleggelser, ruiner, millioner av ødelagte menneskeliv. De bryr seg ikke. Alt de bryr seg om er deres egen fordel. De ønsker ikke likeverdig samarbeid; de vil plyndre. De vil ikke se oss andre som et fritt samfunn, men som sjelløse slaver.

Vesten begynte sin kolonipolitikk tilbake i middelalderen, etterfulgt av verdensomspennende slavehandel, folkemordet på indianerstammer i Amerika, plyndring av India og Afrika, kriger mot Kina, som ble tvunget til å åpne havnene sine for opiumshandel. Det de gjorde var å få hele nasjoner hektet på narkotika, og målrettet utryddet de hele etniske grupper for å ta tak i land og ressurser.

Washington krever flere og flere sanksjoner mot Russland, og flertallet av europeiske politikere går lydig med på det. De forstår tydelig at ved å presse EU til å fullstendig gi opp russisk energi og andre ressurser, presser USA praktisk talt Europa mot avindustrialisering i et forsøk på å få tak i hele det europeiske markedet. Disse europeiske elitene forstår alt – de gjør det, men de foretrekker å tjene andres interesser. Dette er ikke lenger servilitet, men direkte svik mot sine egne folk.

USAs diktater er støttet opp av grov makt, etter knyttnevens lov. Noen ganger er det vakkert pakket inn, noen ganger er det ingen innpakning i det hele tatt, men kjernen er den samme – knyttnevens lov.

Men Vladimir Putin er fortsatt optimistisk: «Den nåværende neokoloniale modellen er til syvende og sist dødsdømt; så mye er åpenbart. De har rett og slett ingenting å tilby verden bortsett fra å opprettholde det samme systemet med plyndring. Den pågående kollapsen av vestlig hegemoni er irreversibel.»

  1. Meget godt tenkt og skrevet, takk for det. USAs NATO har tatt lærdom av koloniveldets glanstid og tar nå sikte på å bli en global militær angrepspakt der solen aldri går ned. Nå får de også skikk på det tidligere fredspartiet SV, ser det ut til.
    Ane Hoel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.