Som USAs lydige bikkje slapp Jens Stoltenberg 588 bomber over Libya. Det var visstnok et lærestykke. Hvor mange ofrene var, vil han ikke vite. De etterlatte må så gjerne drukne i Middelhavet, i Norge er døra stengt. Men sjakkbrettet har også hvite brikker. For disse åpnes nå porten på vid vegg. Og godt er det.

Denne gangen er det Jonas Gahr Støre som bærer ved til bålet. Norske M72 gjør Norge til gissel i krigen mellom Øst og Vest. Hvor mye mer og andre våpen vil du sende?
NATO-sjefen gliser på alle plattformer; det går godt for forsvarspakten som har førsteslag med Atomvåpen på blokka. Alle vil med.
Men atomvåpen kan ikke forsvare noe som helst, bare ødelegge oss alle.

Nå truer også naboen med å utslette oss. Igjen og igjen.

Istedenfor å ta Putin på alvor konkurrerer Europas ledere om å ufarliggjøre, latterliggjøre og ydmyke motstanderen. Dette er oppskriften på hat, ødeleggelse og død! Dette er ikke en adferd som er ledere verdig! Dette er en adferd vi prøver å motarbeide i barnehagen, i skolen og på gata. 

Det er fra to-årsalder barn lærer å ta den andres perspektiv! Det som er bra for den andre er også bra for deg selv! Du har det ikke bra om kammeraten ikke også har det bra! Elementært i det daglige, men også på verdensscenen. Til deg som vil lede og tar oss alle som gisler i en krig ingen ønsker:
Vi vil ikke ha dette siste lærestykket!

Ane Hoel
lærer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.