Skal det smugles inn nye USA/Nato-baser på norsk jord?

Opprustninga fortsetter med uforminsket styrke og norske myndigheter er med. Betegnende for situasjonen er at Stortinget i alle sammenhenger er i knestående for USA sine  forsvars- og sikkerhetspolitiske planer hvor de utøver innflytelse på norsk politikk.

Det siste er at Norge er i ferd med å gi fra seg både innsyn og kommandomyndighet til USA på norsk jord med den baseavtalen som Solbergregjeringa nå har inngått. 

Avtalen gir USA rett til å bygge egne militære flystasjoner på Rygge, Sola og Evenes. USA vil få lande og ta av med bombefly. Atomubåter skal få anløpe havn i Tromsø. Avtalen kan være Grunnlovsstridig. 

Stormaktsrivalisering.

Dette vil forsterke ei allerede sterk stormaktsrivalisering mellom USA og Russland. USA/Nato har nå 15 ganger så store militærbudsjett som Russland som sjølsagt i neste omgang følges opp fra russisk side med  ny trykk på opprustningsspiralen. Dette kan ikke Norge leve med i lengda. Det er helt uansvarlig at ikke denne avtalen har blitt diskutert i valgkampen i høst slik at velgerne kunne danne seg et bilde hva våre myndigheter er i ferd med å foreta seg.

I nærmeste framtid får vi ny regjering som har sin basis i en styrket venstreside. Vi vil nå få statuert et eksempel på hva de reelt står for.

Trondheim Nei til atomvåpen vil kreve:

1. At Norge slutter seg til FN’s atomvåpenforbud.

2. At Norge etterlever FN-paktens forbud mot militær voldsbruk og respekt for statenes likeverd, sjølstendighet og integritet.

3. At vår nye regjering og storting forkaster den nye baseavtalen.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.