Som medlem i FNs sikkerhetsråd har Norge et spesielt ansvar for å sikre at FN-pakten etterleves. Det betyr å gjøre alt for at «alle medlemmer skal bilegge sine internasjonale tvister ved fredelige midler på en slik måte at internasjonal fred, sikkerhet og rettferdighet ikke settes i fare.» (artikkel 2, punkt 3). 


Ved å sende stadig flere og kraftigere våpen til Ukraina bidrar vi til å eskalere og forlenge krigen. Prisen er titusenvis eller hundretusenvis av drepte. Faren for at krigen kommer helt ut av kontroll og at atomvåpen tas i bruk er reell.

Norge må bryte ut av folden og ta et aktivt fredsinitiativ: 

– krev øyeblikkelig våpenhvile
– bruk plassen i FNs sikkerhetsråd til å følge opp vårt eget forslag enstemmig vedtatt i Sikkerhetsrådet (6. mai 2022), for å få i gang fredsforhandlinger i tråd med FN-paktens retningslinjer for fredsløsninger 


Oppropet er lansert på Opprop.net og kan signeres elektronisk (det er mulig å signere anonymt): https://www.opprop.net/norge_ma_velge_en_ny_vei_i_ukraina-krigen

Vi oppfordrer deg til å signere snarest og spre oppropet videre til venner og bekjente, her kan deling i sosiale medier være effektivt. Målet er å få flest mulig personlige signaturer, i tillegg vil vi jobbe for å få andre organisasjoner til å slutte seg til oppropet.

Hilsen fra Antikrigs-Initiativet

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.