Gruppa STOPP MILITARISERINGA deltok på årets Trondheimskonferanse med følgende oppfordring og uttalelse: 

Protest mot USA og Natolandas umettelige jakt på ressurser og makt – med alle midler.

Attentat mot personer i diplomatisk ærend, på annet lands flyplass. Krig og trusler om bombing. Sanksjoner og boikott av andre land. Legitimering og godkjenning av andre lands erobringer. USA og NATO, med Norge som regel hengende med på slep, viser ei framferd som må stanses.

Alle gode krefter må i første omgang si fra om at dette er uakseptabelt og at Norge må trekke seg fra disse umenneskelige handlingene.
Dernest må alle gode krefter samle seg og sammen arbeide for å få slutt på dette.

STOPP KRIGENE I MIDTØSTEN – FÅ SOLDATENE HJEM!

Konfliktene mellom USA/NATO og Russland og Kina er i dag den største trussel mot freden. Opprustningen i alle NATO-landene går for fullt etter krav fra USAs president Trump.  Eskaleringen av krigstrusselen skjer i disse dager særlig i Midtøsten med konfrontasjonen mellom USA og Iran. USAs drap på den iranske generalen Qassem Soleimani som var på offisielt, diplomatisk ærend i Irak er brudd på folkeretten ifølge FN. Drapet har forsterket konflikten, og USA truer nå Iran med krig. En krig som vil være destabiliserende for alle land i Midtøsten og en blodig tragedie for folk i regionen. USA bryter alle internasjonale avtaler når det passer dem. 

Atomavtalen med Iran kunne ha blitt et godt grunnlag for fred og samarbeid i regionen, men den ble kynisk brutt av Trump for å holde sabelraslingen i gang og er bare et påskudd for å ha militære baser i bl.a. Irak, Afghanistan og i Syria. Konsekvensene av sanksjonene som USA påtvinger Irans befolkning er fattigdom, sult, nød og sykdommer, noe som er brudd på FNs traktat om menneskerettighetene.

President Trump krever nå at NATO og Norge skal engasjere seg mer i hans krigseventyr i Midtøsten. Iraks regjering og nasjonalforsamling har i etterkant av attentatet på Soleimani gitt klokkeklar beskjed om at de ønsker alle utenlandske styrker ut av landet. Norge har vel 70 soldater der som vi må få hjem snarest, ellers er vi okkupanter av et selvstendig land.

Det påstås at vårt medlemskap i NATO har som mål å sikre vår frihet og selvstendighet. At NATO og USA med norsk deltakelse kriger i Midtøsten styrker ikke Norges sikkerhet.

Få de norske soldatene hjem!

Nei til norsk deltakelse i USAs/NATOs krigsoperasjoner!

For: Aksjonen Stopp militariseringa. Ingen utenlandske militærbaser på norsk jord.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.