Tenk om det var Syria og Egypt som hadde vunnet krigen mot Israel i 1973 og at det var israelere som var trengt sammen på et bitte lite område, som gradvis ble mindre etter hvert som Syria og Egypt opprettet bosettinger for sin befolkning på det lille som var igjen av Israel. Og når israelerne forsøkte å gjøre motstand, så ble de bombet, skutt, satt i fengsel og utsatt for en 100% effektiv blokade.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre (de tre «s’ ene») sagt da? Oppfordret begge parter til å ikke gå til voldshandlinger, men finne en fredelig løsning?

Tenk om det var Mexico og Canada som hadde villet bli med i Warsawa-pakten og at Sovjetunionen opprettet militærbaser langs USA sin nordlige og sørlige grense.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da? Hver nasjon har rett til å velge sine allianser?

Tenk om det var Kina som hadde okkupert den rikeste delen av for eks. Sør-Korea under dekke av å bekjempe terrorister, utvinnet oljen som fantes der, og så solgt den til egen vinning.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da? Viktig å bekjempe terrorister?

Tenk om det var Syria som bombet Israel med jevne mellomrom (200 ganger i løpet av de siste 10 årene) fordi de ikke likte at Israel fikk økonomisk og militær hjelp fra USA og ville forhindre det.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da? Klart Syria har rett til å forsvare seg selv?

Tenk om det var Russland som hadde drept en fremtredende journalist i USA som var negativt innstilt til Russland og som støttet Biden administrasjonen.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da? Beklagelig, men slettes ikke sikkert at det var Russland som sto bak. Kanskje det var Biden selv, som ville legge skylda på Russland?

Tenk om Russland hadde myrdet en av Frankrikes øverste militære ledere som var på statsbesøk i Tyskland. Ved hjelp av en drone som samtidig tok livet av den høytstående velkomstdelegasjonen fra Tyskland. Med begrunnelse at generalen støttet terror.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da? Bra at en notorisk terrorist møtte sitt endelikt?

Tenk om det var Kina som holdt omfattende krigsøvelser utenfor kysten av California. Sammen med Canada, Mexico og Cuba.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da? Enhver nasjon har rett til å drive flåteøvelser i internasjonalt farvann.

Tenk om Kina hadde arbeidet iherdig for at Hawaii skulle løsrive seg fra USA, patruljerte farvannet rundt Hawaii med sine krigsskip, donerte milliarder for å støtte og oppmuntre de kreftene i staten som ville ha en løsrivelse fra USA. Og de kreftene gikk til angrep, laget voldelige demonstrasjoner og brant ned offentlige bygninger, banker osv. Og USAs politi ble nødt til å arrestere folk og selv gå litt voldelig til aksjon for å stanse kaoset.

Hva hadde Stoltenberg, Solberg og Støre sagt da. At USA måtte la demokratiet gå sin gang og la være med å slå ned på demonstrasjonene og hærverket?

Ja tenk om!

For oss trygt plassert i NATO landenes informasjonssamfunn, er ovenstående tanke-eksperiment forholdsvis absurd.

Men for mennesker i resten av verden, som ikke er født og oppvokst med spesielle briller som sørger for at man automatisk ser saken kun fra NATO landenes perspektiv og derfor rettferdiggjør stort sett alt som NATO kan finne på og fordømmer alt som kan true NATOs «opplyste enevelde» i verden, er tankeeksperimentet ikke et eksperiment. De tenker tankene. Og gjennomskuer det grenseløse hykleriet som NATO landene (og deres faste 5 allierte) representerer.

Det blir unektelig spennende fremover å se om det klarsynet som nesten hele verden har fått (i hvert fall når det gjelder å gjennomskue NATO sine motiver, handlinger og begrunnelser for handlingene), kan smitte over på NATO landenes befolkning.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.