På slutten av 90-tallet var jeg på biltur i Sør-Afrika. To voksne og min datter og hennes fetter, begge på 13 år, i baksetet. Vi var advart om volden særlig rundt Durban, men tok litt lett på det. På hjemveien stoppet vi på en rampe på motorveien for å bytte sjåfør. Vi så ikke et menneske. Men så fort vi åpnet døra kom det løpende to menn med pistol. Vi heiv oss inn i bilen å kjørte og kulene gjorde ikke annen skade enn et punktert dekk. Vi fikk ordnet oss og politianmeldt saken i neste by. Politiet var veldig korrekte og var med tilbake hvor de plukket opp 13 kulehylser og så etter andre bevis.

Når vi kom hjem om kvelden til vår hvite getto med bevæpnet portvakt og mur og en behagelig leilighet, rant frustrasjonen litt ut av meg. Da tok min gamle far ordet.

Du må forstå Geir, at her nede har hvite mennesker vært slavedrivere, mordere og torturister i hundrevis av år. Vi blir ikke betraktet som mennesker, og det er vårt problem» 

Jeg fikk lit pustebesvær, men i ettertid ser jeg godt at han hadde rett. Jeg har tenkt litt på samtalene med politiet også. Så kort etter at aparteidstyret var falt var stasjonen full av oppslag om at politiet skulle være folkets beskyttere og tjenere osv. De fortalte at deres lille by var plaget med like mange drap årlig som Norge hadde. De var veldig korrekte og skikkelige, men jeg har undret meg på om de syntes det at noen europeiske turister opplevde den volden hvit undertrykking har forårsaket som deres fremste bekymring.

Jeg skriver denne historien for å lage forståelse for hvordan NATO oppfattes i mange fattige land.

Vi lever på slutten av en epoke som ble innledet med Colombus. Siden da har Europeiske land og setlerstater herjet verden. Ledet først fra Spania, så fra England og nå fra USA med NATO som viktigste voldsutøver. 500 år med europeisk verdensherredømme og en vold som verden ikke har sett maken til. Hva snakker jeg om?

Aboriginene på Tasmania

Parlamentet i Tasmania diskuterte hvordan de skulle løse uteligger og fillefransproblemet på slutten av 1800 tallet. De fattet et vedtak med overveldende flertall og samlet de tre tusen «verste» tilfellene og gav de i oppdrag å krave en grøft. Etterpå ble alle 3000 stilt opp foran grøften og skutt. Det var de siste 3000 aboriginene på Tasmania. Når vi snakker om å spre demokrati og velstand får store deler av verdens urbefolkning trang til å spy.

Dette er et eksempel som er lite kjent i Norge på hvordan vi har utryddet/utrydder urbefolkning i Nord-Amerika, Australia, Palestina osv. Men det er godt kjent i mye av verden ellers.

Opiumskrigene mot Kina

har flere i Vesten i alle fall hørt om. Fra Wikipedia:

Det viktigste stridsspørsmålet var den britiske handelen med opium, den kinesiske keiseren hadde forbudt handelen grunnet opiumens skadelige virkninger på befolkningen. Storbritannia så derimot handelen som svært profitabel.»

England vant og ødela flere generasjoner med narkotikasalg

Mange kinesere har aner som bukket under som følge av opiumssalget. Tror du det ble opplevd som spredning av demokrati, økonomisk utvikling og velstand? I motsetning til det mange i Norge tror har kolonitiden stort sett handlet om å ødelegge land.

Ikke i våre dager?

Jugoslavia, Iran, Irak, Syria, Libya og Afghanistan, er land du vet USA/NATO-land har gått til krig mot. Jeg så akkurat en oversikt over USA sine angrep på andre land. Siden 1991 handlet det visstnok om ca. 280 angrep. Fra store kriger som nevnt ovenfor til det nylige drapet på Haitis president som høyst sannsynlig USA stod bak.

De offisielle forklaringene – fra masseødeleggelsesvåpen til folkemord har i ettertid vist seg falske. Vi kjenner igjen USA sin metode med å djevelforklare ledere som unnskyldning for aggresjonen.

Bare ved å se på beliggenheten så kan konturene av kriger om kontroll over olja (pluss geopolitikk) og dermed kontroll over verden sees ganske tydelig. Vi snakker om anslagsvis 20 millioner lik. Vi har stort sett ikke hørt om dem. Ikke fått TV-reportasjer med gråtende mødre og utbombede hus

Hvor mange har du sett fra Libya? Vet du hvor mange tusen mennesker de norske bombeflyene drepte? Dette var antakeligvis en enda mer brutal krigføring enn det Russland driver med. (Teppebombing fra stor høyde rammer sivile enda mer.)

Vi må velge å ta stilling til NATO:

  • En vestlig hjelp til fattige land for å skape demokrati og velstand (Se Kipling: The white mans burden 
  • eller Barbariske kriger-nasjoner som har ødelagt, bedratt, utnyttet, drept og stjålet alt som har vært mulig.
Noe av Norges bidrag i Libya

Er USA/NATO en spreder av demokrati og frihet? Eller slutten på det mest blodige, sadistiske verdensregime som har eksistert?

Noen stikkord hvis du er i tvil:

Prøv å få vite hva de norske bombene over Libya forårsaket av ødeleggelser og død. Hvis dette holdes hemmelig har det en årsak.

Undersøk skadene og antall drepte etter de vestlige angrepskrigene nevnt ovenfor.

Hvis du etterpå vil omtale NATO som fredsbevarende så er vi altså mer enn uenige.

Det døende verdensherredømme

Å være i NATO gir oss like stor sikkerhet som å kjøre rundt i Sør-Afrika med flagg med hvit makt på. Dette skjer mens vår vestlige dominans er døende. Kina er verdens største økonomi. India nummer 3. Europa dratter nedover og land som Indonesia, Brasil osv. kommer til å passere de store europeiske landene.

I denne voldsomme endringstiden – er det det svært skadelig å støtte opp om det døende terrorvelde og dets militære hovedkraft – NATO.

Til de som ikke bryr seg om ødeleggelsen av fattige land og folk – er det fornuftig politikk å vaie med imperialistflagget?

Artikkelen ble først publisert i Rød politikk Nesodden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.