Solveig Bartun Rob årets erfaringskonsulent 2019 Bilde: Roald Fleiner i NAPHA

«Jeg var en av de som nominerte Solveig, hun har støttet oss erfaringskonsulenter som ikke fikk beholde jobben. Hennes vesen og væremåte inspirerer mange.»

«Solveig Bartun Rob har lang erfaring med de ulike roller en erfaringskonsulent ofte tar.
Hun er uredd, fremmer sine meninger der hun må. Solveig evner å fokusere på det som er viktig, og utretter godt arbeid både mot behandlere og brukerne. 
I tillegg reiser hun rundt og holder foredrag på ulike arrangement som kultur arbeider. Mitt inntrykk er at Solveig bruker store deler av døgnet til å hjelpe andre, og for å spre håp. 
Hun var den første som ble fast ansatt Helse Bergen som EK, og banet vei for de andre som har kommet etter henne. Nå har Bergen flest EK’er i landet. Solveig startet «Utskrevet til..» prosjekt og følger fast til Fontenehuset. Dette har hjulpet mange mennesker til meningsfull hverdag og tilbake til jobb. Etablerte erfaringskafe som nå flere og flere DPS utvikler etter Kronstad modellen. Hun skriver kronikker i media om viktigheten av erfaringskompetanse og taler pasienters sak. Hun gir foredrag over hele landet om EK rollen og hva som hjelper fra brukers perspektiv. 
Hun underviser på høyskolen, deltar i utvalg, var med å starte erfaringspanelet. 
Mest av alt brenner Solveig for det å gi håp og hjelpe mennesker som sliter. Jobber for bedre tjenester gjennom ulike prosjekt. Har deltar i sykepleier symposiet og vunnet pris for beste poster om erfaringspanelet. Deltar i ulike fora og nettverk og brenner for erfaringskompetanse. Med i opplæring av nye EK og i ansettelse av nye.
Hun deltok på åpningen av det nye forskningssenteret for psykisk helse, og er en sentral person i helsevesenet i Bergen.

Det var en stor ære å få lov til å nominere ei dame som bidrar så mye som Solveig, i jobben hun fyller fullstending. Vi håper at Trondheim følger godt med utviklingen i Bergen.»


«Solveig sier at det viktigste er å gi håp til mennesker som sliter og kjenner på håpløshet og mørke.
Andre byer kan lære; hvor viktig det er å ansatte EK og hvor stor betydning det har for tjenestene og for pasienter.
Vi EK gir livsviktig håp, endrer tjenestene og taler pasienter sak. Vi motiverer og hjelper og går sammen med den som sliter. Hennes apell er enkel: ansett flere slik som Bergen gjør. Se viktigheten av det og forankre det i ledelse, for å danne en grobunn.» Det betyr å ansette, men ikke i løse prosjektstillinger.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.