Det finns «erfaringskompetanse»
i strukturerte forhold i helsevesenet i Trondheim,
og slik bør det utvikle seg.

Perka Eriksen stortrives som erfaringsmedarbeider/konsulent ved Lade behandlingssenter. 

Slik forteller han om veien til jobben som erfaringsmedarbeider ved LBS:

Født i 1976, med hele oppveksten i Sundsvall. Har en bror og to søstrer, alle eldre enn meg. Gjennomført videregående (3 år) og har hatt ulike jobber etter det, reise montør, baker, teknikk informatør og siden mai 2017 har jeg jobbet som erfaringsmeidarbeider. Jeg giftet meg i 2016. Mellom 12 år og 30år ruset jeg meg, i lange perioder hver dag. Vært rusfri siden 16.12.2006.

Starta som tilkallings vikar på bolig for psykisk utviklingshemmede da jeg kom til Trondheim 2015.
Det gikk veldig bra og jeg fikk mye jobb, men utdanningen telles ikke i Norge (jeg er utdannet Dialektisk atferds terapeut i Sverige) så de kunne ikke ansette meg. Jeg fikk mindre å mindre jobbing, og dette skjedde i starten av 2017, så jeg begynt å se efter jobb på Finn. En dag så skikkede min fantastiske svigermor en melding om et jobb som hun beskrev skul passe meg perfekt.

Jeg søkte jobben, der det sto i søknaden: Du skal ha vært i aktivt misbruk og kommet deg ur det og hatt en sammenhengende edruskap på minst 5 år og ha et avklart forhold til tidligere liv. Hørtes s ut som en spennende stilling og med 10 års edruskap etter et aktiv misbruk i 16 år, med hård jobbing med edruheten. Jeg søkte og ble innkallet til intervju. Jeg møtte der 3 ansatte på LBS, avdelingsledere på avrusningen, direktør på LBS, en senior konsulent og en bruker representant fra brukerrådet. Jeg skal innrøm at jeg ikke husker hvor langt det intervjuet blev, jeg var litt nervøs. Men jeg gikk der ifra med en god følelse at jeg hadde gjort mitt beste. Jeg fikk siden høre at det var 16 stykker som hadde søkt på jobben, min første tanke ble: OK, da velger de noen som er norsk (dette siden jeg hadde søkt på en liknende jobb tidligere og ikke fått den). Men det tok ikke så lang tid før avdelingsledere på avrusningen ringt og sa at de valg meg til jobben som erfaringsmedarbeider med start i mai 2017 i en 50% stilling.  Den prosenten øket til 70% i februar 2019.

Blå Kors Lade Behandlingssenter behandlings-senter driver tverrfaglig spesialisert rusbehandling, TSB, for rusmiddelavhengige og spill-avhengige pasienter.

Behandlingshjemmet består av:

Avrusning: (der man er i snitt 9 dager),

Mans og kvinneavdeling: (der er man i 3 måneder og kan få sekvensielle innleggelse i etter tid, Jobber både individuelt og i gruppe)

Skjermingsavdeling: Der kan man hver opp til 3 måneder, frivillig eller på tvang.

Familieavdelingen: Her finnes det plass for de som skal ha barn/ har barn. Rommen er tilpasset for mor, far og barn.

Poliklinikken: behandling for rus- og spillrelaterte problemer.

  • problem med bruk av rusmidler (alkohol, hasj, amfetamin, m.v.).
  • pårørende til familiemedlemmer med rusproblem.
  • avhengig av medikamenter, både foreskrevne medikamenter og illegalt bruk.
  • sliter med spillavhengighet (pengespill, dataspill m.v.) 

En vanlig dag på jobb som erfaringsmedarbeider: 

Det jeg opplever at de fleste i behandling ved LBS tenker/ gruer seg til er tiden etter behandling. Etter en kopp kaffe med kollegene, besøker jeg avrusningen, der jeg jobber, sjekker hvem som er der både personal og pasienter. Tar en tur på stuene/oppholdsrommene, det er to (kalles side A og side B). 

Der ser jeg på litt Tv sammen med pasientene, og da kan det oppstå en spontan prat. 
Det er ikke alltid noen ønsker å samtale, men ofte er disse spontane møtene veldig bra. Etter en stund, har jeg grupper på avrusningen, sammen med en personal og de pasienter som føler at de klare å være med. Det er grupper uten tema, vi har ikke planlagt noe før vi går inn i gruppen. Vi har en kort innsjekk på hvordan man har det i dag, og etter det så bruker praten å være i gang. Det er veldig åpent om hva vi snakker om der inne. Jeg blir også inviter i grupper i manns eller kvinneavdelingen, hvilket alltid er fint. Etter hver gruppe så har jeg og den personal som vært med, en liten prat om hvordan gruppen ble og om vi kunne gjort noe annerledes. Så er det dags for utsjekk på hele avdelingen (personalen) om hvordan dagen har vært for oss. 

Mine mål fremover….

Jeg startet i 50% stilling i mai 2017 og gikk opp til 70% stilling i februar 2019, så om jeg får ønske fritt så har jeg 100% for 2020 er slutt og med det så ansetter vi en til erfaringsmedarbeider i 50% stilling som får samme vei som jeg, 3 måneder opplæring, jobbe seg inn i LBS system og tenking og får den støtte og tid jeg har fått. I blant kan det bli litt ensomt at bare være en i rollen som erfaringsmedarbeider (nu er jeg veldig heldig med mine kolleger som både ser og hører meg godt), men iblant så tenker jeg at det hadde vært fint å ha noen i samme rolle å snakk med, akkurat som man har flere sykepleier på en og samme plass.  

Brukerrådet har hatt en enorm betydning for å fremme rollen…. 
Uten Brukerrådet så hadde det ikke vært noen erfaringsmedarbeider på LBS, ikke enda. 
De kom med ideen under et møte med LBS med daværende direktør Kristin. 
Jeg har hørt at hun ikke hva helt med på ideen i begynnelsen, men etterhvert så hun masse fordeler med rollen, en funksjon som ingen på LBS hadde hatt før. Jeg har full forståelse for at man hva litt usikker, da alt nytt er skremmende. Jo flere argumenter og fordeler Brukerrådet kom med, jo nærmere kom Kristin til en avgjørelse. Brukerrådet hadde en viktig rolle gjennom hele prosessen, fra idé til å hva med på intervju til ansettelse. LBS gav mye tillit til Brukerrådet, og som jeg ser det, så var det en fortjent tillit. Ikke bare fordi de sørget for å ha ansatt meg, men for at de jobber veldig hardt for pasientene beste!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.