Søndag 31. mai er det ti år siden det brutale overfallet på «Mavi Marmara» der 9 aktivister ble regelrett slaktet av israelske soldater. «Mavi Marmara» var en del av en armada som forsøkte å bryte blokaden av Gaza.

 Tre nordmenn var om bord: Randi Kjøs, Nidal Hejazzi og Espen Goffeng. Espen har skrevet boka «Dødelig farvann» om sine opplevelser under marerittet som skjedde for ti år siden.

Selv har jeg skrevet en lengre artikkel med tittelen «Dødelig farvann og angrepet på Kårstein». Den er lagt ut på facebook:

Dødelig farvann og angrepet på Kårstein.«Dødelig farvann» er navnet på ei bok Espen Goffeng fra Ship to Gaza ga ut…

Publisert av Jan Petter Hammervold Tirsdag 26. mai 2020

Der gjengir jeg deler av Espens bok og skriver om mine tre forsøk på å bryte blokaden. Spesielt beskriver jeg inngående den brutale framferden israelske soldater viste da de angrep Al Awda/Kårstein» sommeren 2018. Vi ble truet med henrettelse, rundjult og frastjålet alle personlige eiendeler av verdi, i tillegg til at lasten vår til sykehusene i Gaza også ble stjålet.

Det verste er kanskje likevel at UD og utenriksminister Søreide snudde ryggen til. For dem var det greit at en norsk båt ble kapret i internasjonalt farvann og at norske sjømenn/statsborgere etter de brutale hendingene om bord ble tvangsført til Israel og kastet i fengsel.

Les artikkelen på facebok og bli forbanna!

Dagen markeres med arrangementer over hele verden, også i Norge:

Bildet kan inneholde: 2 personer, tekst

Vi har et imponerende knippe artister som skal underholde oss alle, i Ship to Gazas online konsert førstkommende søndag. Marthe Valle vant spellemansprisen for beste nykommer i 2005, og har gitt ut intet mindre enn 7 plater! Sykepleieren fra Bergen er ikke bare kjent for sine gode musikk, men også for sitt drivende engasjement.
Tusen takk til Valle for inspirasjonen, for musikken og for å være et godt forbilde for oss alle!! Vi gleder oss til å se deg og de øvrige på scenen!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.