Noe vesentlig har skjedd siden Per Borten var statsminister og til i dag da Jonas Gahr Støre har samme posisjon.

Norge 1968:

«I 1968 stormet to amerikanske CIA-agenter uten avtale inn på kontoret til statsminister Per Borten. De ba statsministeren om å fjerne seg. De skulle sikkerhetssjekke kontoret, fordi visepresident Hubert Humphrey kom på Norges-besøk. Det var den norske s-tjenesten som hadde godkjent operasjonen, der for øvrig statsminister Borten nektet å flytte seg.»
– sitat fra Erling Borgen i Dagsavisen 08.11.10

Norge 2022:
«Da jeg ankom Statsministerens kontor for onsdagens pressekonferanse, sto et par amerikanske soldater i uniform inne i samme lokale. De hadde ingen rolle i seansen, men var likevel en påminnelse om alvoret,»
– 
fra Martine Aurdals kommentar i Dagbladet etter Jonas Gahr Støre pressekonferanse 28. september.

AMERIKANSKE SOLDATER I UNIFORM INNE PÅ STATSMINISTERENS KONTOR UNDER EN PRESSEKONFERANSE!

Ingen norske journalister som fulgte pressekonferansen stusset over de politiske implikasjonene i dette.

Stortinget sa i juni ja til fire amerikanske militærbaser på norsk jord, men det er ikke nok. Nå er også statsministerens kontor under amerikansk overoppsyn.

  1. Varm takk til Terje Alnes for hans store kunnskaper om de viktige tingene, og evne til å få frem, belyse, hvor skakk vår utenriks- og (såkalte) sikkerhetspolitikk er blitt. Få avgjørende motinformasjon i Spartakus.no, bruk medlemskap i antikrigsinitiativet.no for å få bremset USAs kontroll over statsministerens kontor og resten av landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.