Verdens største oljeprodusent og verdens største oljeimportør er enige om å heretter handle oljen i kinesiske Juan. Dermed er US-dollaren parkert som den dominerende valutaen i verden. USA-hengemoniet er over.

For 2022 spådde fredsforskeren og den internasjonale professoren Johan “uten land” Galtung, at det ville skje mye, og det gjør det. I Shanghai Samarbeidsorganisasjon er 42 % av jordas befolkning som er opptatt av frigjøring fra US-dollaren.

De nye landene som knytter seg til Den nye silkeveien er også det. BRICS-landene er Brasil, India, Kina, Russland og Sør-Afrika. Her er mange nye på vei inn som Algerie, Argentina, Qatar, Egypt, Indonesia, Iran og Saudi-Arabia. Afrika er representert både i sør og nord. Dermed har imperialistene lite å hente i Afrika. Vi ser at Midtøsten og Asia velger BRICS, og ikke minst i Latin-Amerika der både Brasil og Argentina er med, og der er det mange kandidater som Venezuela m.fl.

Hvor går Europa?

Det kan se ut som at Tyskland er på vei til Østen. Når vinteren fester grepet på europeerne, vil de måtte innse hvilken skade USA har gjort på Europa og handle deretter.

Europa i dag er et lappeteppe av ulike interesser, og når pengene er borte og kravene kommer, er det full krig. Situasjonen er lik oppløpet til Den første verdenskrig, der de europeiske imperiene sloss mot hverandre i ulike og skiftende allianser. En 19-åring fyrte av to skudd mot en tilfeldig bil og Franz Ferdinand, tronarving til keiserriket Østerrike og Ungarn, ble drept. Krigen var i gang. 10 millioner unge menn ble drept, en hel generasjon. Det hele var et stormaktspill.

Krigen i Europa mot Russland presser Europa gradvis inn som USAs buffer. USA er ikke med, bare selger våpen som de alltid har gjort. Kina er den neste krigen, derfor er jeg opptatt av Europa og utfallet her. USA hadde suksess med både 1. og 2. verdenskrig med penger og gull. Det frister. For USA ble det “De gode krigene”.

Men Vesten, USA og Europa, er et litet mindretall 1/8, mens restverden er 7/8. Den fredelig Silkeveien frister. Verden har hatt nok av lidelser. Fremtiden ligger i Østen. Det svarte gullet viser vei.

H. Boye Svendsen fra Havana

Artikkelen er tidligere publisert i avisa Friheten

  1. Denne artikkelen mangler kilde. Hvor har Friheten denne nyheten fra. I følge et enkelt søk på nettet er det ikke slik at all olje fra Saudi Arabia til Kina skal handles i Yuan. Kun at det er enighet om å åpne for at deler av denne handelen kan foregå i Yuan.
    Følgende hovedkonklusjon er derfor antakelig feil: Dermed er US-dollaren parkert som den dominerende valutaen i verden.
    Dit er det et godt stykke igjen.

    Å ikke regne Kina som et kapitalistisk land er et standpunkt jeg ikke deler. Heller ikke Russland er sosialistisk.

    Jeg synes at det er merkelig at Trønderrød tar slike standpunkter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.