Ikke et ord i NRK. Noen fortjener ikke sympati

Er alle mennesker like mye verdt? Stiller en det spørsmålet til humanistisk innstilte mennesker i vesten svarer nesten alle ja. Har alle flyktninger samme krav på beskyttelse? Det vil de fleste også svare ja på.

Men da skulle vel flyktningene fra Jemen få første prioritet hos oss? Men det har ikke folk hørt om. Det har NRK og mediene sørget for.

Maken til stinkende hykleri har jeg ikke sett. Det utrolige er at nesten ingen av våre politikere ser det – eller tør si noe om det.

Snakket NRK og de store mediene om USAs mange kriger hvor byer er flatet med jorden og millioner mennesker er drept, feks, over Irak eller Afghanistan slik de snakker om Russland? Natos bombekrig over Jugoslavia varte i 78 dager. Snakket NRK om alle jugoslavene som ble rammet? Snakket noen om sanksjoner mot USA?

Sanksjonene er bare for de som ikke kan ta igjen, men nå kan Russland faktisk det: De sitter på maten, gassen og oljen, på sjeldne metaller osv. Og da har EU og USA plutselig et problem. 

I Jemen pågår en krig på snart 8. året. NRK har ikke et medfølende ord om jemenittene og det de har måtte gjennomgå. For det er Saudi-Arabia med hjelp fra USA som står bak. Og kanskje Kongsberg-gruppen også bidrar med sine produkter.

Hvem bryr seg om noen fattige, fillete arabere? Hvem bryr seg om andre enn de NRK sier er verdige?

(Innlegget var først publisert på Derimot)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.