Onsdag 22.2. kl. 19. arrangerer TrønderRød møte om Ukraina på Litteraturhuset i Trondheim. Magasinet Ny Tid er medarrangør. Vi har invitert to foredragsholdere og spør hvordan vi kan forstå konfliktlinjene og hva som står på spill?

Første innslag på programmet er dikt om fred ved Bjørn Jansen.
Han har en karriere over fire tiår, med publisering av flere diktsamlinger og fortellinger.

De to foredragsholderne

George Chabert er professor ved NTNU. En viktig stemme i samfunnsdebatten om internasjonale spørsmål. I sitt foredrag utfordrer han de mange teoriene om Ukrainakrigen. Ved å legge til side spørsmålet om hvem som har rett og feil, hvem som startet krigen eller som kan stoppe den, retter han i sitt foredrag oppmerksomheten mot en langt mere pragmatisk årsak. Han innleder om «Den tredje dollar krigen».

Ola Tunander vil snakke om «Ukrainakrigen – et år etter den russiske invasjonen». Tunander er professor emeritus PRIO. Han tok sin doktorgrad på en avhandling om amerikansk militærstrategi og er forfatter av en rekke forskningsartikler og bøker, om europeisk sikkerhetspolitikk, Libyakrigen og psykologiske operasjoner (bl.a. bøker om hvordan USA og Storbritannia benyttet ubåter for å disiplinere Sverige på 80-tallet). Han har holdt foredrag om militære og sikkerhetspolitiske spørsmål over hele verden.

Møte ledes av Eli Wæhre og Trond Andresen.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: Onsdag 22.2. kl.19:00-21:00. (Sellanraa holder åpent til 22.)
Inngang: 60,-

Billetter kjøpes på hoopla

Foto: Dana Rothstein/Dreamstime

Facebook event

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.