Flere hundre mennesker møtte opp ved den israelske ambassaden i Oslo tirsdag for å demonstrere mot Israels angrep på palestinere. Palestinakomiteens leder Line Khateeb holdt en glødende appell. TrønderRød gjengir appellen her på oppfordring fra Palestinakomiteen.

Mustafa 17 år, Bara 14 år, Mohammed 15 år, Husein 11 år, Ibrahim 16 år får ikkje lenger puste. Det er nesten som eg får ikkje puste. Men pusten kommer, den kommer når eg ser folk samle seg i Sheikh Jarrah, i Haifa, i Khan- Younis, i Nablus, i Lod, i Shatila, i Oslo. Pusten kommer når vi samler oss og står opp mot apartheid. Opp for rettferdighet. Når vi står opp for Palestina.

For kjære alle sammen, vi kan ikke sitte stille og se på at Jerusalem brenner. At Gaza brenner. Netanyahu sier at han skal fortsette å bygge kolonier på okkupert land. Han har kalt inn troppene og vil bombe Gaza så lenge palestinerne yter motstand.

Israelske ledere viser gang på gang at de ikke respekterer internasjonal lov, at fordømmelser fra internasjonalt hold ikke betyr noe. Og hvorfor skal de det hvis de ikke trenger?

Vår statsminister, Erna Solberg, leder en regjering som ønsker økt samarbeid med Israel, mer handel, mer utveksling. Utveksling om ka, om apartheid? Stadig flere kommer nemlig på banen og kaller det israelske styret for det det er. Et apartheid.

Kjære Erna, kordan kan du ønske nærmere samarbeid med et land systematisk forskjellsbehandler en gruppe ovenfor en annen? Som systematisk fratar palestinerne deres frihet og rettigheter? Eg vil ha en statsminister som står opp mot urettferdighet i Norge og i verden utenfor Norge. En som respekterer folkeretten om den blir brutt på Krim-halvøyen eller i Palestina.

Eg vil ha en regjering som sier nei til varer fra okkuperte områder. Eg vil ha en regjering som bruker sanksjoner mot brudd på folkeretten. ​Og til dokkar i den israelske ambassaden. Så sier eg med Mahmoud Darwish.

Skriv ned.
Jeg er en araber.
Mitt kort har nr 50 000.
Jeg har åtte barn,
Det niende kommer neste sommer.
Er du sint?
Skriv ned.
Eg er araber.
Jeg er et navn uten noen tittel,
Trofast i en avsindig verden.
Er du sint?
Pass på.
Pass på min sult.
Pass på min vrede.

Jerusalem brenner – sanksjoner mot okkupasjonen nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.