Lite oppmerksomhet om Venezuela i norske media for tiden.
Det er stille før stormen.

USA og EU underkjenner valget

USAs sanksjoner og økonomiske krigføring mot landet har ikke avtatt. Tvert imot. Det nærmer seg valg, ikke bare i USA. Den 6. desember skal det ifølge den venezuelanske grunnloven avholdes parlamentsvalg. USA har på forhånd fått med seg EU på å underkjenne valget. Trumps mann, Mike Pompeo, reiser for tiden rundt i Venezuelas naboland, Columbia, Equador og Brasil for å forsikre seg om at de følger his masters voice. USA er nemlig klar over hvem som vil vinne parlamentsvalget i Venezuela, derfor må alt nå settes inn på å få valget forhindret. Vinneren vil nemlig være den sittende presidenten Nicolas Maduro og den bolivarianske revolusjonen, som på tross av grusomme sanksjoner forsøker å opprettholde gratis skolegang og helsetjenester for den 30 millioner store befolkningen, og det i coronatider. Dermed vil spillet være over for USAs marionett, Juan Guaidó.

Det er stille før stormen

For å forhindre denne katastrofen vil mediekrigen blusse opp igjen, også i Norge. NRK vil ikke nøye seg med å snakke om alle dem som flykter fra dette plagede landet, men professor ved UIO og leder for Norsk nettverk for Latin-Amerika forskning [!], Benedicte Bull, og NRKs egen Anders Magnus vil igjen hentes frem i URIX med sine påstander om den korrupte diktatoren og narkobaronen Maduros valgfusk, slik de har gjort med jevne mellomrom siden 23. januar 2019 da de gav sin uforbeholdne støtte til Trumps play-boy Guaidó som landets president.

USA manipulerer valgprosesser for å fjerne sine motstandere

Det er ikke nytt at USA bruker valgprosessen og valg i land der de ikke liker regjeringen, til å skifte den ut. Det er blitt regelen heller enn unntaket. Det nye er at EU henger seg på, også i Latin-Amerika. Organisasjonen av Amerikanske Stater, OAS, var USAs spydspiss i kuppet ved valget i Bolivia 2019. Landets første urbefolkningspresident, Ewo Morales, vant høyst sannsynlig valget med god margin, noe som måtte forhindres. Morales kom unna med livet i behold, men hundrevis politikere, fagforenings- og urbefolkningsledere ble banket opp, fengslet eller brutalt myrdet i det som blir beskrevet som rasistisk motiverte massakre. Nicolas Maduro er i dag den eneste presidenten i Latin-Amerika som snakker et urbefolkningspråk, ett av åtte i Venezuela.

Bolivia var generalprøven. Nå planlegger USA å benytte valget i Venezuela til å bli kvitt det sosialistiske styret, slik at veien igjen ligger åpen til verdens største oljeressurser. Først skal regjeringen tvinges til å avstå fra valg, så skal den fordømmes for ikke å ha holdt valg, slik grunnloven bestemmer.
Venezuela er forberedt.

Det kan bli blodbad.

Ane Hoel

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.