Ved å se at fribordet blir mindre og mindre forstår sjømannen at skipet er på vei ned i dypet.
– Er det noen redning?
Å sammenligne noe så lyrisk som et skip med noe så vulgært som et politisk parti er å gjøre urett mot skipet – undergangen betyr det samme for begge. Sjømannen forstår dette.

Min venn Hilmar sa for 50 år siden at presteskapet økte og menigheten minket. Han sammenlignet arbeiderbevegelsen og partiet med Den norske kirken. Vi arbeidet begge i Arbeidernes Opplysningsforbund, AOF, en glitrende organisasjon, i Henrik Wergelands tradisjon.

Jeg har forundret meg over dette i mange år og ser nå at presteskapet skal inn som ordførerkandidater slik at kommandolinjene blir klare uten for mye folkelig innblanding. Ref. Skien nominasjon hvor en fra presteskapet sparket ut en sittende kvinnelig ordfører. Lokalavisa skrev det stinker helt til Brevik. Dessverre må jeg si, det stinker i Bamble også, ordførerkandidaten er selvfølgelig NATO-kanin og svoren tilhenger av partilederen og statsministeren med gode kvalifikasjoner som manipulator og løgner.

Fra sosialistisk til borgerlig

Et sosialdemokratisk parti har den vanskelige oppgaven å ri to hester samtidig, en sosialistisk og en kapitalistisk. For ca 30 år siden overtok gradvis den kapitalistiske hesten, og den sosialistiske hesten ble slaktet, malt til pølser og spist opp. Den politiske ledelsen viste hva de gjorde og har i sine talemåter ført en illusjonspolitikk for å holde på sine gamle velgere, som husket hva Arbeiderpartiet stod for.

I dag er Ap et USAnsk-kapitalistisk parti i lomma på USA med reine NATO-kaniner til bords. Fallet på meningsmålingene får enkelte til å kreve utskifting i ledelsen. Å bytte ut en NATO-kanin med 100 andre kaniner gjør ingen forskjell. Jeg frykter at Ap for lengst har passert grensen for helbredelse og er på vei til å finne sin plass på den politiske skraphaugen som andre europeiske sosialdemokratiske partier.

Arbeiderpartiet har sviktet arbeiderbevegelsen, sine velgere, det norske folk og Grunnloven. I Aps program for 2021 – 25 på over 100 sider med uforpliktende tanker og drømmer, og utrede Nord-Norge banen til hundreårsjubileet til Tromsø.

To ting står klippefast i partiprogrammet; EØS-avtalen og NATO.

I dag er begge i en total krise, men folket er hjernevasket. Vi er et land uten en fri presse, bare propaganda fra tankeløse politikere,” journalister” og “redaktører” som tekkes politikerne for økonomisk støtte.

Ap har ingen politikk bortsett fra å følge ordrene fra Washington og Bryssel. Ap er politisk impotent, og den politiske klassen håper på å få feite, skattefrie, internasjonale posisjoner slik de 4 siste partilederne oppnådde, før salget av Norge.

Nå starter kampen for å redde Norge. Det må finnes statsbyggende personer og krefter i Norge som vil bygge et fritt, selvstendig og uavhengig Norge. Norge må si opp EØS-avtalen og NATO. Aldri har Norge vært i en bedre posisjon til å bygge et suverent og uavhengig Norge.

H. Boye Svendsen

I Havana

FOTO: Ship sunk in the Red Sea © Laarow | Dreamstime.com

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.