Det har gjennom flere år vært mye bygging i Steinkjer kommune. Store flotte bygg som Helsehuset på Nordsileiret, Steinkjer barneskole som attpåtil har fått pris. Gratulerer med det. Det bygges nytt O2 hus, renoveres og bygges samfunnshus, det skal bygges kulturhus, det er vedtatt utbygging av Mære skole, det skal bygges fotballhall osv – osv. Og heldigvis blir det bygging i Martenshagen, men det er heller ikke nok for den gruppa som skal inn der. Det er mange flere som trenger et botilbud.

Mangel på omsorgsplasser

Det er stadig mangel på omsorgsplasser. Eldre sitter på korttidsopphold over flere måneder/år og får vedtak fra måned til måned. Hvor lenge kan en korttidsplass vare? Det skaper usikkerhet, frustrasjon og irritasjon, både hos de eldre og hos pårørende. Det er mange slitne eldre og pårørende som stadig lever med bekymringer for om de får tilfredsstillende hjelp når de trenger det.
Når man ikke kan bo hjemme lenger, er det ikke verdig å måtte kjempe med nebb og klør, for å få forutsigbarhet i sine siste år.

Det er flott at vi får nye skoler til ungene, helsehuset har blitt et flott bygg og Martenshagen er på tide. Så kan man spekulere på hvor de skal de som bor på Tunet. Skal det bygges nytt, eller skal de stå i kø i håp om å få en korttidsplass?
Som pårørende til et eldre menneske som søkte plass for over 2 ½ år siden, og som etter å ha falt i hjemmel like over jul, fortsatt har en korttidsplass, er det frustrerende å måtte mase på de som sitter på tildelingskontoret og gjør vanskelige prioriteringer hver dag. Jeg er sjøl i gruppa som sannsynligvis trenger noe av den hjelpa innen de neste 20 åra. Da ønsker jeg ikke å måtte oppleve usikkerhet og fortvilelse, over om jeg må leve mine siste år
på korttidsplass.

Kulturhus og fotballhall på is

Håpet er at de politiske prioriteringene gjør at våre eldre slipper usikkerhet og frustrasjon. Forslaget mitt er at både kulturhus og fotballhall legges på is. Skrot forslag om skiløype fra hallen til Hallem og utsett framtidige slike
prosjekter. Så kan man bygge alt dette, når kommunen har sørget for at alle eldre, og de som trenger omsorg har fått oppfylt sine behov for et verdig liv.
Det er blant annet ei ledig tomt på gamle Fagerheim skole. Hvorfor ikke bygge eldre/omsorgsboliger der?

Jeg gleder meg ikke til å bli gammel i Steinkjer kommune.

Bjørn Roald Andersen
Medlem i Rødt

Tidligere innlegg fra Steinkjer https://tronderrod.no/trondheims-bystyre/folkelig-forankret-rodt-pa-steinkjer/

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.