Norge avsto fra å stemme i FN over Israel-resolusjon.

98 land i FNs hovedforsamlings fjerde komité stemte nylig for en resolusjon om å be Den internasjonale domstolen (ICJ) komme med en rådgivende uttalelse om de juridiske konsekvensene av Israels brudd på det palestinske folkets rett til selvbestemmelse. Resolusjonsteksten viser til Israels «langvarige okkupasjon, bosetting og annektering av det palestinske territoriet okkupert siden 1967» og understreker viktigheten av å stille landet til ansvar for alle brudd på internasjonal lov.

Norge avsto fra å stemme. -Med en slik stemmeavgivning, fraskriver norske myndigheter seg ethvert ansvar, sier Kjell Brygfjeld i Forsvar folkeretten. -Israel har i flere tiår blitt kritisert av internasjonale organer for brudd på folkerett, humanitærrett og menneskerettigheter. Kritikken kommer fra FN-organer, internasjonale domstoler, menneskerettighetsorganisasjoner, humanitære organisasjoner og enkeltland. Norge har også fremsatt en slik kritikk flere ganger. Det er på høy tid at Israels vedvarende og grove brudd på internasjonal lov blir gransket.

Les hele saken her: https://forsvarfolkeretten.no/2022/11/15/norge-fraskriver-seg-ethvert-ansvar-avsto-fra-a-stemme-i-fn-over-israel-resolusjon/

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.